اردو کلیپ شهر یئری (مشکین شهر)

اردو کلیپ شهر یئری (مشکین شهر)

رقص آذری در محوطه باستانی 9000 ساله

🗿شهر یئری، شهر آدم‌های بی‌دهان!
🔸اردَبیل با نام باستانی آرتاویل در آذربایجان، مناطقی در مجاورت خود دارد که از نظر تاریخی مورد توجه است. یکی از این شهرستان‌ها خیاو (مشکین شهر) است که یک محوطه باستانی جالب توجه را در خود دارد به نام «یئری». این منطقه که از نظر باستان‌شناسی مورد توجه است کنار رود قره‌سو واقع شده است. این منطقه باستانی سه بخش متفاوت دارد که شامل دژ نظامی، قوشا تپه و یک قسمت دیگر که در مجموع در زمینی به وسعت ۴۰۰ هکتار قرار دارد.
🔸محققان باستان‌شناس قدمت قوشا تپه را حدود ۹هزار سال (۷ هزار سال پیش از میلاد مسیح)، و قدمت قلعه و آن بخش دیگر این محوطه باستانی را دستکم تا ۱۴۵۰ سال پیش از میلاد برآورد کرده‌اند. شهر یئری دارای سنگ‌های ‌برافراشته و سنگ نگاره‌های زیادی است که با گذشت زمان فرسوده شده و سبب شده آسیب زیادی به این بازماندهای باستانی وارد شود به طوری که در گردباد سال ۱۳۹۰ باعث تخریب و ویرانی بخش زیادی از محوطه مورد نظر شد. وجود ۲۸۰ قطعه سنگ‌‌افراشت باستانی که قدمت آن به بیش از ۸ هزار سال پیش از میلاد می‌رسد توجه محققان را بیش از پیش به خود جلب کرده است.
🔸ارتفاع این سنگ‌های برافراشته با تفاوت در اندازه آن بین ۷۰ تا ۳۶۰ سانتی‌‌متر است و نکته مهم و جالب‌تر آن اینکه این سنگ‌های برافراشته به شکل انسان است و چهره انسان بر روی آن‌ها نقش بسته است. این نقش‌ها و حکاکی‌های سنگی شکل انسان‌های دست به سینه را نشان می‌دهد که بیشترشان دهان ندارند!
🗿زنی تنها در میان آدم های بی‌دهان یئری!
🔸این تمام ماجرا نیست هر چه جلوتر برویم این منطقه عجایب و شگفتی‌های بیشتری پیش روی ما قرار می‌دهد. شگفتی‌هایی که ذهن را بیشتر و بیشتر درگیر خود می‌کند و باعث می‌شود به دنبال علت باشیم. مثلا اینکه در کنار آن همه مجسمه آدم‌های بی‌دهان مرد شکل، فقط و فقط یک زن ایستاده! بله مجسمه یک زن

 

 

هنرمندان آیلان: نوید ولی زاده، هادی تیموری، صمد خجسته، محمد شاهدی پور، ابراهیم فرامرزیان، محمد رفعت پناه، مهران عظیمی، محمد کاظمی، یاشار قاسمی، رضا روشن فر، علی بایرامی، عزیز پورعلی و محمد نقی زاده

به این صفحه امتیاز دهید

پیام بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.